Kategoriarkiv: Redaktionen

Olika livsstilar

Barcelona 001
Igår kom jag tillbaka hem efter en vecka i Barcelona och förundras över hur annorlunda livet kan vara. Visst går det att med en axelryckning ta allting som självklart och bara njuta av värmen, solen, folklivet, vackra gamla hus och vackra människor. Men eftersom det tillhör min personlighet att fundera djupare över det mesta är jag nu fullt upptagen med att jämföra vår nordiska livsstil med katalanernas. Så mycket skiljer deras myllrande och bullrande storstadsliv från våra grönskande landskap och friska lövdofter. Vilka är fördelarna? Vad får de istället? Men det jag först av allt frågar mig är hur en kan utöva sin tro där, mitt i staden och i avsaknad av närheten till naturen. Därför har jag intervjuat en häxa boende i Barcelona och den intervjun kommer du att få läsa om några dagar.

För nu ska jag kasta mig in i det rakt motsatta livet, nämligen vikingamarknaden i Gudahagen som hålls kommande helg i Näsum i nordöstra Skåne. Alltså måste jag packa vikingatält och husgeråd, marknadsvaror och runpåse, mat och varma vikingakläder och hinner därför inte skriva mer just nu. Vi hörs igen nästa vecka!

Eta i Foteviken

En ny tidning föds!

Uma 1

 

Nyfödda Uma får illustrera det nya, späda livet, dock fullt av visioner och möjligheter. Här vill jag presentera min nya satsning, en webbtidskrift för mina vänner bland häxor och shamaner och för alla andra som råkar söka sig hit. Det behövs fler träffpunkter för oss hedningar, i den verkliga världen såväl som på nätet. Min tanke är att den här platsen efterhand ska fyllas med intervjuer, reportage, tips om aktiviteter och mycket annat.