månadsarkiv: augusti 2014

Att möta väsen i skogen

Linda 6 min

Tio deltagare lyssnade förväntansfullt när Linda Braekhus och Sofia Axelsson berättade om naturväsen, ˝våra allierade i skogen˝ som de kallade dem. Vi hade samlats för att under en kursdag möta och lära känna dem som lever i träden, stubbarna, gräset, ja i hela skogen, och därför var platsen för kursen Fulltofta, ett strövområde mellan Höör och Hörby. Under deltagarnas presentation framkom att de flesta sökt sig dit av ren nyfikenhet. Och nyfikenhet är ju en bra början om en vill ta reda på någonting.

De båda häxorna Sofia och Linda är vana kursledare och ledde oss genom dagen med olika övningar som syftade till att öppna våra sinnen och få oss att tänja på gränserna för vad vi tror är möjligt. För som Sofia sa: ˝Din viktigaste förberedelse är att öppna sinnet för vad du kommer möta. En lekfull och förutsättningslös attityd brukar vara det bästa sättet att få ut som mest av dessa möten.˝

Sofia Axelsson min

Förutom lyssna till korta föreläsningar fick vi göra trumresor, guidade meditationer och meditativa vandringar. Då och då samlades vi i cirkel för att dela med oss av våra upplevelser, något som förstås var helt frivilligt. Upplevelserna var många och skiftande, inte bara ljusa och roliga, utan det kom också fram tunga känslor av sorg eller rädsla. En del såg bilder av väsendena, andra kände deras energier eller hörde dem fnissa eller muttra.

Mitt i cirkeln fanns ett altare där var och en fick lägga ett föremål hen tagit med sig hemifrån, för att det under dagen skulle laddas med energi. Det ska sen vara oss till hjälp när vi hemma fortsätter utforska väsendenas värld.

Altare i Fulltofta min

Vädret som den senaste tiden varit ostadigt bjöd under större delen av dagen på idel solsken och lekfulla vindkårar, men mot slutet av eftermiddagen drog det ihop sig till regn och den sista kvarten vräkte det ner. Men ingen verkade störas utan satt lugnt kvar och uttryckte sin uppskattning av både kursinnehållet och undervisningen.

Om du blir sugen på att gå en kurs för Linda och Sofia kan du leta på Lindas hemsida, http://www.haxanshus.n.nu/ Men det är möjligt att det var sista kursen för i år. Sommarhalvåret är nog bästa tiden för häxkurser i skogen.

En ny tidning föds!

Uma 1

 

Nyfödda Uma får illustrera det nya, späda livet, dock fullt av visioner och möjligheter. Här vill jag presentera min nya satsning, en webbtidskrift för mina vänner bland häxor och shamaner och för alla andra som råkar söka sig hit. Det behövs fler träffpunkter för oss hedningar, i den verkliga världen såväl som på nätet. Min tanke är att den här platsen efterhand ska fyllas med intervjuer, reportage, tips om aktiviteter och mycket annat.