Altare

De flesta häxor brukar hålla sig med någon sorts altare. Altaret är ett centrum för ditt andliga arbete och hjälper dig att fokusera när du mediterar eller gör en ceremoni. Alla kan vi bygga ett altare, minsta barn kan göra det. Vi använder vår konstnärliga skaparförmåga och gör precis som vi har lust.

Här nedan följer en bildkavalkad på olika häxors altare. Först ut är Carola Korpstjärna med ett altare vid Höstdagjämningen. Det är tillägnat Gudinnan Ran och Vattnets element.
Lola Korpstjärnas altare
Mitt eget altare är helgat åt Hösten med attribut som hör till årstiden i en eller annan mening. Och som alltid min Venus från Kostienki, en kopia av ett 25 000-årigt fynd.
Höstaltare 2014
Häromåret höll vi prästinnekonferens i Gammel-Gränome i Uppland. Sista dagen tillverkade vi masker och invigde dem vid en ceremoni runt detta altare.
Vårt altare i Gränome 1
Detta vackra altare fann jag hemma hos Shaeen Svanede i Hammenhög.
Shaeens altare
Linda Braekhus altare i skogen en vacker dag i augusti.
Altare i Fulltofta min
Det här altaret innehåller symboler för alla fyra elementen. Vi byggde det tillsammans under en av mina nybörjarkurser i häxkonst.
altare kurs
Här är Carola Korpstjärnas altare för Allhelgona- och Förmödranatten. Gudinnan Hel råder och grundfärgen är svart.
Hel i templet 2014
Åsa Åkesdotter har skapat ett altare i nordisk tradition. Det byggdes inför en namngivningsceremoni i Veberöd.
SONY DSC
Jonas Roupé använder sitt altare för att hedra makterna, för att be dem påminna honom om hans livsväg och tacka dem. Stenen är från Ojnareskogen.
Jonas altare
Annika Grams utomhusaltare på temat kärlek till Gudinnan, livet och Moder Jord.
Annikas altare
Elin Hejlls altare i Stockholms Gudinnetempel.
Altare
Ann-Charlotte Kjällbergs altare är vackert och smakfullt. Så här enkelt kan det vara! De fyra elementen och Gudinnan i mitten.
AC Kjällberg